Middelgrote honden
pups te koop

Openingsuren

Alle dagen op afspraak.

Trichelhoek 6
2430 Laakdal
België
GSM: 0(032)478/207.396
E-mail: bavo hoeve

 

Ons nieuw e-mail-adres
bavohoeve@gmail.com

facebook

 

Middelgrote honden

Kleine honden | Grote honden
chow chow

Chow Chow pups
Naar vreemden toe zijn ze gereserveerd. Ook hier zijn gradaties in, maar de meeste Chow Chows waarderen het niet om door vreemden zomaar aangehaald te worden. Het is ze wèl aan te leren, maar verwacht niet dat ze kwispelend op iedereen af gaan. Op eigen terrein zijn Chow Chows waaks, maar niet blafferig, een enkele uitzondering daargelaten. De Chow Chow heeft redelijk wat beweging nodig, een paar keer per week een flinke wandeling wordt erg op prijs gesteld. Met opgroeiende pups niet te veel lopen, zolang ze in de groei zijn, zijn de gewrichten kwetsbaar.

engelse bulldog

Engelse Bulldog pups
Over het algemeen zijn honden van dit ras niet moeilijk op te voeden. De Engelse Bulldog is zeer gevoelig voor uw stem(mingen) en heeft vaak al voldoende aan een vriendelijk doch beslist verzoek. Onder geen beding mag dit ras(te) hard aangepakt worden, maar u mag zeker ook geen loopje met u laten nemen. Blijf altijd consequent en duidelijk tegen de hond. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren is over het algemeen erg goed. Daarnaast zijn ze ook prima kameraden voor kinderen omdat ze zeer tolerant zijn en de meeste ook een sterk ontwikkeld gevoel voor humor hebben. Sommige van deze honden blijken uitermate waaks te zijn, terwijl andere zich ontpoppen als allemansvrienden.

amerikaans staffordshire terrier

American Staffordshire Terrier pups
De Amerikaanse staffordshire terriër is een opgewekte, atletische hond die van nature erg gehoorzaam is ("will to please") maar ook koppig en eigenwillig kan zijn. Hij is intelligent, alert en leert snel. Hij pikt subtiele uitingen van het menselijk gedrag op en maakt daar gebruik van. Hierdoor kan hij goede gewoonten leren, maar dit betekent ook dat een argeloze eigenaar zijn hond en passant verkeerde zaken kan leren. Het is daarom zaak hem een duidelijke, consequente en positieve opvoeding te geven.

Teckel pups
Teckels hebben de naam zeer schrander en eigenzinnig te zijn. Welnu, dat klopt!
Ze zijn slim en vindingrijk en zeer aanhankelijk jegens de baas. Ze zijn buitengewoon waaks en hebben een moedig en nieuwsgierig karakter. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen zoeken teckels heel bewust oogcontact. Zij lezen als het ware wat er in hun mensen omgaat, waardoor een bijzondere binding ontstaat.
Teckels kunnen om hun zin door te drijven geweldig komedie spelen. Zij hebben een groot gevoel voor humor en stellen het op prijs de lachers op hun hand te hebben. Maar ze kunnen ook snel beledigd zijn en dan kan het lang duren vooraleer de baas weer in genade aangenomen wordt.
Van nature laat de teckel zich graag gelden en men moet er dus alert op zijn de baas te blijven. Geef een teckel een vinger en hij neemt de hele hand.
Daarom mag u geen slaafse gehoorzaamheid van dit ras verwachten, want de teckel zal tot zijn laatste levensdag blijven proberen het laatste woord te hebben. U kunt hem echter wel degelijk onder appèl krijgen, het duurt alleen iets langer en u zult wat meer geduld moeten hebben dan bij andere rassen het geval is.
Teckels zijn jachthonden met een dikwijls felle jachtpassie en dat is tevens de oorzaak van het eigenzinnige karaktertrekje dat in iedere teckel huist.

beagle pup

Beagle pups
De beagle is een vriendelijke, enthousiaste hond. Die in veel boeken over beagles als "vrolijk" omschreven honden zijn over het algemeen vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap en hoewel ze vreemdelingen soms in eerste instantie terughoudend of met geblaf tegemoet treden, zijn ze snel gewonnen. Dit maakt beagles enerzijds geen goede waakhonden, maar vanwege hun typische beaglegeblaf kunnen ze kwaadwillenden wel afschrikken.
Beagles kunnen zeer goed met kinderen overweg en dat is wellicht de belangrijkste reden dat ze de laatste decennia in steeds meer huishoudens gehouden worden. Beagles hechten zich zeer aan hun baasjes .
Beagles zijn intelligente honden, maar zeer doelbewust en eigenwijs. Dit maakt het opvoeden vaak lastig, maar het eigenwijze karakter bezorgt de opvoeders doorgaans veel plezier. Beagles luisteren over het algemeen goed, maar er hoeft weinig te gebeuren om hun aandacht af te leiden.

 

engelse cocker spaniel Engelse Cocker Spaniel pups
De Cocker Spaniel stamt af van één van de oudste rassen namelijk de Spaniel. Verwijzingen naar de spaniel vinden we reeds bij oud-Engelse schrijvers zoals Chaucer en Shakespeare.
Hun herkomst gaat echter verder terug. Men vermoedt dat ze voor het eerst in Engeland verschenen bij de invasie van Caesar (54-55 voor Christus) en afkomstig waren van Spanje (de naam Spaniel is een verbastering van het latijnse Hispaniolus wat Spanjaard wil zeggen).
Het is een zeer aangename, aanhankelijke hond die het liefst van al bij het gezin leeft. Het is een ras dat altijd vrolijk en goed gezind is. Het is een levendig dier dat het best bij actieve mensen past.
Ondanks zijn energieke natuur is hij perfect op een appartement te houden op voorwaarde dat men hem dagelijks kan laten loslopen en er regelmatig mee op uit trekt.
Het dier kan perfect om met kinderen. Door zijn kleine formaat zal hij niet snel kinderen omver lopen. Hij houdt ook van spelen en vormt dus de perfecte kameraad voor kinderen op voorwaarde dat ze steeds onder toezicht staan van een volwassene die kan ingrijpen wanneer kinderen iets te ver gaan in hun spel of de hond te opgewonden raakt.
Andere honden en dieren vormen ook geen probleem zolang hij men op tijd begint met de gewenning

 

hondennamen

rottweiler pup

puppy te koop pups te koop
Voor meer info over de levering van een pup, contacteer ons...

 
Erkenningsnr. hk15102294 | BTW nr.861-708-309 |